Draaiwielen

Draaiwielen

De draaiwielen in een gokkast zijn eigenlijk de basis van elke speelautomaat. Zonder de draaiwielen is er geen spel en kan er niets gewonnen worden, dus ze zijn van essentieel belang bij iedere gokkast. De draaiwielen zijn de elementen in de gokkasten die je daadwerkelijk ziet draaien, met alle icoontjes erop.

draaiwielen

3-wiel gokkasten

Er worden twee grote groepen van gokkasten onderscheiden. De eerste daarvan is de 3-wiel groep, of in het Engels: 3-reel. Dit zijn speelautomaten die – het woord zegt het al – drie draaiwielen in zich hebben. Dit zijn vaak de wat eenvoudigere speelautomaten, met minder winlijnen en minder technische mogelijkheden. Ook vrijwel elke ‘offline automaat’, te vinden in cafés, is voorzien van drie wielen. Spelers van deze gokkasten zijn vaak ook beperkt in hun inzet, mede door het gebrek aan winlijnen.

Het voordeel van dit soort automaten is dat de beginnende speler eigenlijk snel en eenvoudig kan leren hoe een gokkast werkt. De regels en winlijnen van dit type apparaat zijn vrijwel altijd meteen duidelijk en een gokkast met meer draaiwielen, zoals je hieronder kunt lezen, zal toch iets meer ervaring vereisen om te begrijpen.

5-wiel gokkasten

De gokkasten met vijf draaiwielen, oftewel de 5-reel slots, zijn wat uitgebreider. De opkomst van de technologie en de daarbij horende ontwikkeling van de video slots hebben ervoor gezorgd dat de gokkasten technisch gezien vooruit gingen en daardoor ook aantrekkelijker werden voor spelers om te spelen. Gokkasten met vijf draaiwielen hebben vaak meer winlijnen en als speler moet je meer in de gaten houden om te kijken of je hebt gewonnen.

Vaak komen bij deze gokkasten met vijf draaiwielen ook nog leuke graphics kijken, waarin de speler op een audiovisuele manier wordt meegezogen in de wereld van de gokkasten.

Conclusie draaiwielen

De gokkast met drie draaiwielen is simpel. Weinig winlijnen, weinig poespas. Ideaal voor de beginnende speler dus. De 5-wiel gokkasten daarentegen zijn uitgebreider, vereisen meer aandacht en ervaring en zijn ook uitdagender en leuker om te spelen, ook vanwege de audiovisuele elementen die erin zitten. Overigens zal je als speler bij een kast met vijf draaiwielen waarschijnlijk vaker winnen dan bij de 3-reel slots, maar bij laatstgenoemde zijn de prijzen die je pakt áls je wint, weer hoger. Er is voor beide typen slots dus veel te zeggen.

Blijft op de hoogte van nieuwe gokkasten releases die je gratis bij ons kunt spelen

8475 personen gingen je voor!

I agree to have my personal information transfered to AWeber ( more information )

Wij zijn 100% tegen Spam!

Advertisment ad adsense adlogger